Szigetelőanyagok-Kőzetgyapot

Egy ingatlan vásárlásnál, tervezésénél vagy igazán nagy horderejű felújítás részeként mindenkiben felmerül az energia hatékony hasznosításának lehetősége.

Ennek legegyszerűbb módja a jól megválasztott hőszigetelés. Első gondolat a klasszikus polisztirol szigetelés lenne, azonban rögtön eszünkbe jut az ismerősök által mesélt „nikecell” szigetelés utáni penészedés, mint mellékhatás. Azért itt megjegyezném igaz, hogy a polisztirol szigetelés páraáteresztő képessége nem a legoptimálisabb de megfelelő szellőzőrendszer biztosításával elkerülhetők a későbbi problémák. Így tovább kutatva a lehetőségek között rá is akadunk egy megbízható homlokzati hőszigetelő rendszerre, ami már a páraáteresztésben is megfelelő minőségi értékeket kínál. Ez pedig a kőzetgyapot szigetelés. A kőzetgyapot szigetelés kiváló páraáteresztő és hőszigetelő tulajdonságokkal bírnak.

Gyártás technológiájában is egyedi a kőzetgyapot szigetelés, mivel speciális technológiát használva lesz a természetes bazaltból szigetelő anyag. A bazalt kő mint alapanyag bányászata után egy speciális kemencében magas hőmérsékleten 1.400 – 1.500 fokon olvasztják, ennek köszönhetően az anyag egy ötvözetet képez, melyet speciális erős levegő áramokkal befolyásolva, pamut szálakká alakulnak. Adalékanyagokkal nedvesség állóvá teszik, kikeményedés után lesz használatra kész. A gyártás folyamán környezetkímélő technológiát alkalmazva védik a környezetet, a termék természetes anyagok felhasználásával készül, így környezetbarát.

Így egy nagy energiahatékonyságú és mégis könnyű anyagot kapunk. Környezetkímélő és nagymértékben vegyszerálló. A lemezek tűzállóak, így biztonságosan alkalmazhatóak. Óriási előnye, hogy a kőzetgyapot nem ég így nagyban gátolhatja egy esetleges tűz terjedését, ami fontos szempont lehet a szigetelés választása során.

Páraáteresztő képességének köszönhetően megoldott a megfelelő páratartalom szabályozás, ezáltal elkerülhető a kellemetlen penészképződés. A kőzetgyapot szigetelés nem veszi fel a nedvességet, így nem telepszik meg benne a penész vagy a gomba.

A szövethez hasonló kőzetgyapot szigetelés nagyon könnyen vágható, szabható, alakítható ez által megkönnyítve a munkát. A lemezek nem zsugorodnak, teljesen kitölthető velük a szigetelendő felület, ezáltal nem maradnak hideg rések, ami nagyban csökkentené a kívánt hőszigetelő hatásfokot. Kiválóan alkalmazható külső homlokzatokon vagy egy tetőtér kialakításánál elengedhetetlen a tető és a belső tér közötti részek szigetelésében.

A hőszigetelési képessége és a páraáteresztő képessége mellett a hangszigetelő tulajdonsága is felülmúlja a polisztirol rendszerekét. Így biztosítva a nyugodt pihenést egy tetőtérben kialakított szobában is. Ezt a tulajdonságát kihasználva a belső terek elválasztásánál is nagy a felhasználási lehetősége. Nem kell munkaigényes és költséges, nem elhanyagolhatóan nagy súlyt, terhet építve a födém szerkezetre, téglából elválasztó falakat alkalmaznunk, egy apartman vagy panzió helyiségeinek kialakítása érdekében. A kőzetgyapot szigetelés optimális tulajdonságait kihasználva egy könnyű szerkezetű váz készítésével megoldható a terek elválasztása. A hő és hangszigetelő hatás így sem csökken, sőt jobb értékeket kapunk mint egy normál fal kivitelezése során. Nem elhanyagolhatóan a már fent említett teherhordó szerkezetek kedvezőbb súly terhelését is kalkulálva minden szempontból előnyös választás az kőzetgyapot szigetelés.

A kivitelezést célszerű megbízható szakemberrel végeztetni, mivel ennél a homlokzati hőszigetelő rendszernél is nagyban befolyásolja a hatásfokot a szakszerű elkészítés. A szigetelési munkafolyamatokhoz védőeszközök használata elengedhetetlen.

Az árak tekintetében már jelentős az eltérés.

Összegezve az előnyöket, páraáteresztés, kimagasló hőmegtartás, egyedülálló hanggátlás, tűzgátlás, könnyű kezelhetőség és nagyon jó időtállóság, a kőzetgyapot szigetelő rendszer mindenképp jó választás.

Elkészülte után már csak élvezni kell a kőzetgyapot szigetelés adta kényelmet és csendet.

Az ideális kőzetgyapot szigetelés kiválasztásához fordulj bizalommal szakértő munkatársainkhoz!

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

További cikkek a témában

Hírlevél

Ön is szeret az elsők között értesülni az aktuális akciókról, trendekről, a legfrissebb hírekről és szakértői tanácsokról? Iratkozzon fel hírlevelünkre! Biztosítjuk, hogy értékes információkat küldünk és soha nem terheljük feleslegesen! A Feliratkozom a hírlevélre gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi Szabályzatunkat.

Kapcsolat

Kérdése van termékeinkről, szolgáltatásainkról? Írjon nekünk és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot! Felkészült szakértőnk az üzenet beérkezése után a lehető legrövidebb időn belül keresni fogja!

Facebook

https://www.facebook.com/dominotatabanya/

TELEPHELY – TATABÁNYA

2800 Tatabánya, Deák Ferenc út 14.
Telefon: +36 70 459 7416
Email: info@dominoepker.hu
Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 7:00 – 16:30
Szombat: 7:00 – 12:00
Téli nyitvatartás:
Nov. 01 – Március 31. között
Hétfő – Péntek: 7:00 – 16:00
Szombat: 7:00 – 12:00

TELEPHELY – OROSZLÁNY

2840 Oroszlány, Mester út 1.
Telefon: +36 30 462 2267
E-mail: oroszlany@dominoepker.hu
Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:30
Szombat: 8:00 – 12:00
Téli nyitvatartás:
Nov. 01 – Március 31. között
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:00
Szombat: 8:00 – 12:00

TELEPHELY – VELENCE

2481 Velence, Kis u 28.
Telefon: +36 30 932 1179
E-mail: velence@dominoepker.hu
Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 7:30 – 16:00
Szombat: 7:30 – 12:00