Szerkezetépítés, falazóelem / Kerámia tégla 30 NF / K tégla

Házunk építéséhez sokféle anyagot használunk, de a legfontosabb és legmeghatározóbb eleme a vázszerkezetet alkotó kerámia tégla. A legfontosabb szerepe ezeknek az elemeknek van, mivel ezek adják a ház külső és belső tartószerkezetét. Az optimális energia megtartás és kiszámítható, könnyen tervezhető költségvetés elérése érdekében a kerámia tégla gyártása időről időre változott.

A mai kerámia téglák milliméter pontossággal készülnek, így szinte tökéletesen egyformák. Ennek elérésért egy különleges csiszolási eljárással érik el, melynek előnye nemcsak a pontos elem méretben jelentkezik, hanem az anyagszükséglet pontos tervezhetőségében, az elkészült fal esztétikai megjelenésében és a geometriai mérettartásban is.

A címben szereplő kerámia tégla 30 NF az egyik legkeresettebb falazó anyag a kereskedésekben.

Nézzük, milyen előnyöket kínál ez a termék a használatban.

A nevében szereplő 30-as szám a kerámia téglából készíthető fal szélességét jelöli, az NF rövidítés pedig a kerámia tégla kialakítására utal (nútféderes), ami nagyban hozzájárul az ilyen kialakítású kerámia téglával történő gazdaságos építkezéshez. A nútféderes kialakítás legnagyobb előnye, hogy a függőleges habarcsozásra nincs szükség. Ezáltal a falazás gyorsabb, költségkímélőbb és a környezettudatosságra is figyelve, kevesebb habarcs és így kevesebb vízfelhasználással végezhető. A csiszolt kerámia téglából ragasztóhabos vagy vékonyágyas falazó habarcsos technológiával készített falazatok gyorsabban készülnek, mint a hagyományos falazási technológiával. Ezzel a falazási idő csökken, gyorsabb a száradás és 24 óra után már tökéletes a kötés.

Régebben csak egyszerű téglatest alakú téglákat készítettek, tömör belső szerkezettel, ma már ez a technológia is sokat változott. Üreges belső szerkezetű, úgynevezett vázkerámia téglát készítenek. Kevesebb az anyaghasználat, a végtermék, a kerámia tégla sokkal könnyebb lesz. Az üregek révén a kerámia tégla hőszigetelő képessége javul, ezáltal nagyban hozzájárul a megfelelő energiahasznosításhoz. Egy jól megtervezett homlokzati hőszigetelő rendszerrel kiegészítve, a mai elvárásoknak megfelelő hőszigetelő képességű falazat készíthető. Az üregek jelentősen hozzájárulnak a kerámia tégla hangszigetelő hatásának elérésében. A kerámia tégla gyártása során a legnagyobb energiafelhasználást a téglák égetése okozza. Sokáig csak nagyon környezetkárosító módon tudták ezeket a kemencéket fűteni. A mai modern eljárásokban gázégőket használnak a magas 800 – 1050 fokos égetési hőmérséklet eléréséhez. A legmodernebb kemencék a keletkezett úgynevezett hulladékhőt is hasznosítják, tovább csökkentve a környezetre gyakorolt negatív hatásokat.

A kerámia tégla másik kiemelkedő tulajdonsága, hogy nem éghető anyag, így a kerámia téglából épült házak jól ellenállnak a tűznek. A téglának jók a légnedvesség szabályozó képessége, így kellemes páratartalmú és komfortos lakóterek kialakítását teszi lehetővé. Ezáltal a téglából épült házaknál elkerülhető a kellemetlen penészedés megjelenése.

A kerámia tégla az egyik legrégebbi falazó anyag, a gyártás főbb lépései (bányászat, alapanyag előkészítés, formázás, szárítás, égetés és csomagolás) az idő múlásával sem változott, csak a technológia fejlődött, amivel környezet és költség kímélőbb módon tudják a kerámia téglát előállítani. Népszerűsége töretlen, az építőipar területén a legtöbbet használt falazóelem.

Ár érték aránya is megfelelő, ezért biztosak lehetünk benne, hogy a falazóelemek piacának sokáig meghatározó eleme marad a kerámia tégla.

A kerámia téglát választva nem csalódhatunk döntésünk helyességében, az évek során ez a termék bebizonyította, hogy a belőle készült falszerkezetek kiállják az idő próbáját. Kellemes és biztonságos lakókörnyezettel szolgálva számunkra.

Az ideális falazóelem, tégla kiválasztásához fordulj bizalommal szakértő munkatársainkhoz!

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

További cikkek a témában

Hírlevél

Ön is szeret az elsők között értesülni az aktuális akciókról, trendekről, a legfrissebb hírekről és szakértői tanácsokról? Iratkozzon fel hírlevelünkre! Biztosítjuk, hogy értékes információkat küldünk és soha nem terheljük feleslegesen! A Feliratkozom a hírlevélre gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi Szabályzatunkat.

Kapcsolat

Kérdése van termékeinkről, szolgáltatásainkról? Írjon nekünk és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot! Felkészült szakértőnk az üzenet beérkezése után a lehető legrövidebb időn belül keresni fogja!

Facebook

https://www.facebook.com/dominotatabanya/

TELEPHELY – TATABÁNYA

2800 Tatabánya, Deák Ferenc út 14.
Telefon: +36 70 459 7416
Email: info@dominoepker.hu
Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 7:00 – 16:30
Szombat: 7:00 – 12:00
Téli nyitvatartás:
Nov. 01 – Március 31. között
Hétfő – Péntek: 7:00 – 16:00
Szombat: 7:00 – 12:00

TELEPHELY – OROSZLÁNY

2840 Oroszlány, Mester út 1.
Telefon: +36 30 462 2267
E-mail: oroszlany@dominoepker.hu
Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:30
Szombat: 8:00 – 12:00
Téli nyitvatartás:
Nov. 01 – Március 31. között
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:00
Szombat: 8:00 – 12:00

TELEPHELY – VELENCE

2481 Velence, Kis u 28.
Telefon: +36 30 932 1179
E-mail: velence@dominoepker.hu
Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 7:30 – 16:00
Szombat: 7:30 – 12:00