Kertépítés/Díszburkolat – kerítéskövek (rézsűkövek)

Újonnan épült házunkról, akkor mondhatjuk el, hogy elkészült, ha egy szép és igényesen kialakított kerítéssel is büszkélkedhetünk. A kerítésnek több fontos feladata is van, hiszen a telkünk köré épített kerítés egyrészt a házunk védelmét szolgálja, másrészt a privát szféránk megteremtését. Felmerül tehát a jogos kérdés, hogy mégis milyen kerítést építsünk? Ennek a cikknek a segítségével minden bizonnyal közelebb kerülünk a megoldáshoz, különös tekintettel a kerítéskövek adta lehetőségekre.

Mielőtt hozzálátnák a kerítés építésének, rengeteg tényezőt kell figyelembe vennünk. Mindenképp fontos az ár, és természetesen a kinézet is. De legalább ennyire fontos, hogy az elkészült kerítésünk megfelelően strapabíró is legyen. Mindezek után azt a kérdést is boncolgatnunk kell, hogy zárt vagy nyitott legyen a kerítésünk. A vélemények természetesen megoszlanak ebben a tekintetben. Míg egyesek inkább a nyitott kerítést részesítik előnyben, belátást biztosítva ezzel minden arra járó számára, a telkünkön található kisebb vagy nagyobb értékeink láthatóvá válására. Mások, ennek elkerülése érdekében döntenek a zárt kerítés mellett, kizárva a kíváncsiskodó szemeket, megteremtve egy tökéletesen privát szférát. A kerítéskövek adta lehetőségek természetesen az utóbbi csoportba tartozóknak kedvez. Fontos még megemlítenem a kerítés tervezésében a magasság meghatározását és a biztonságot is. Gondolva itt gyerekeink és háziállataink biztonságára. Pl. a gyerek ne szoruljon be vagy férjen ki rajta.

A következőkben nézzük meg a kerítések egyes típusait, aztán jöhetnek a kerítéskövek. A kerítés készülhet: drótból, műanyagból, fából, kovácsoltvasból és végül, de nem utolsó sorban kerítéskövekből. A ma forgalomban lévő modern kerítéskövek remek lehetőségekkel szolgálnak egy egyszerű, letisztult kerítés megépítéshez, hiszen a legegyszerűbb geometriai formák felhasználásával építkezhetünk. Méret adta lehetőségeik révén (20×20, 40×20, 40×40) lehetőségünk adódik egy kis játékosságra az építés során. Persze csak e két egyszerű geometriai forma adta lehetőségének keretein belül. A kerítéskövek felülete lehet natúr vagy finomszórt. Ez a hasított felület egyszerűsége mellett színválasztékot is biztosít. Így segítve bennünket a házunk és a kerítésünk közötti harmonikus összhang megalkotásában. A klasszikus vagy mediterrán környezettel harmonizál az antik kerítéskő. Talán antik jellegéből adódik, hogy színek tekintetében korlátozottabb. Két, három színben találkozhatunk vele. Egy kellő gonddal kivitelezett kerítéskőből készült építményről elmondhatjuk, hogy elpusztíthatatlan. Kerítésünknek sem a nedvesség, sem a fagy nem árthat.

Elkészül tehát a házunkkal harmonizáló kerítés, köszönhetően a kerítésköveknek. A harmónia megtartása érdekében remek lehetőségeket adnak a rézsűkövek. Jelentős szerepük leginkább akkor van, ha a kertünkben lévő jelentős szintkülönbséget szeretnénk megszüntetni. Egy támfal megépítésével rézsűkövek segítségével azért is előnyös, mert a zivatarok utáni esővíz nem fog végigszaladni a kerten és nem mossa le a talaj felső termő rétegét. Ezzel megszüntethetjük a víz, romboló hatását. A rézsűkövek segítségével dekorálhatjuk is kertünket, hiszen magaságyásokat is építhetünk növényeink, virágaink számára. Egy magaságyás, rendkívül jól kiemeli virágainkat és még hajolnunk sem kell gondozásuk közben. Mindezek mellett még zaj- és szélvédelemmel is rendelkeznek. Ezzel is még inkább összhangot teremtve kerítésünkkel. A félkör alakú rézsűkövek formavilágának köszönhetően, mindenképp mutatós magaságyás vagy támfal alakítható ki, ha az egymásra rakott sorokat elcsúsztatjuk egymáson. Ezzel nem csak esztétikus, de ugyanakkor stabil falat hozunk létre. Ugyanezt a hatást érhetjük el abban az esetben is, ha négyszögletes alakú rézsűköveket használunk.

Ezeknek a kerítésköveknek és rézsűköveknek a használatával kertünk és kerítésünk nem csak dekoratív megjelenést kap, de óvja is kertünket, telkünket.

Az ideális kerítéskő és rézsűkő kiválasztásához fordulj bizalommal szakértő munkatársainkhoz!

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

További cikkek a témában

Hírlevél

Ön is szeret az elsők között értesülni az aktuális akciókról, trendekről, a legfrissebb hírekről és szakértői tanácsokról? Iratkozzon fel hírlevelünkre! Biztosítjuk, hogy értékes információkat küldünk és soha nem terheljük feleslegesen! A Feliratkozom a hírlevélre gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi Szabályzatunkat.

Kapcsolat

Kérdése van termékeinkről, szolgáltatásainkról? Írjon nekünk és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot! Felkészült szakértőnk az üzenet beérkezése után a lehető legrövidebb időn belül keresni fogja!

Facebook

https://www.facebook.com/dominotatabanya/

TELEPHELY – TATABÁNYA

2800 Tatabánya, Deák Ferenc út 14.
Telefon: +36 70 459 7416
Email: info@dominoepker.hu
Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 7:00 – 16:30
Szombat: 7:00 – 12:00
Téli nyitvatartás:
Nov. 01 – Március 31. között
Hétfő – Péntek: 7:00 – 16:00
Szombat: 7:00 – 12:00

TELEPHELY – OROSZLÁNY

2840 Oroszlány, Mester út 1.
Telefon: +36 30 462 2267
E-mail: oroszlany@dominoepker.hu
Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:30
Szombat: 8:00 – 12:00
Téli nyitvatartás:
Nov. 01 – Március 31. között
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:00
Szombat: 8:00 – 12:00

TELEPHELY – VELENCE

2481 Velence, Kis u 28.
Telefon: +36 30 932 1179
E-mail: velence@dominoepker.hu
Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 7:30 – 16:00
Szombat: 7:30 – 12:00