+36 70 459 7416info@dominoepker.hu
Skip to main content
dummy 6 perc
archive

Pantone az év színe

Pantone az év színe

A Pantone a korábbiévekhez hasonlóan idén is megválasztotta az év színét; az új évtized első évében a klasszikus kékre (Pantone 19-4052) esett a választás, mely a cég szavaival élve „időtlen és örök”. 2020 színe számos lehetőséget rejt magában a design megannyi területén. Alábbi cikkünkben megpróbálunk néhány lehetséges felhasználási módot bemutatni, hogy korszerűen és átgondoltan díszíthessük otthonunkat ezzel a meleg kék árnyalattal
  Kellemesen egybecsengenek az új évtized megkezdésével a klasszikus kékhez társított konnotációk, melyek közül többet is feltár a verywellmind ezen árnyalattal foglalkozó cikke. Ilyenek a megbízhatóság, a becsületesség, valamint a stabilitás és az elmélyülés, melyekre a Pantone is reflektált indoklásában.„A klasszikus kék arra bátorít, hogy nézzünk a nyilvánvaló dolgok mögé, hogy tágítsuk ki a gondolkodásunkat, ezzel annak kihívása el állítva, hogy gondolkodjunk mélyebben, bővítsük a perspektívánkat, valamint megnyissuk a kommunikációs csatornáinkat” – mondta el a Pantone színintézetének vezetője, Leatrice Eiseman.   Sötétségéből és intenzivitásából adódóan nem árt csínján bánni a klasszikus kék árnyalattal a lakásdekoráció terén, ellenkező esetben ugyanis tereink könnyen nyomottá, sötétté válhatnak. Érdemes tehát apróbb felületeken, berendezési tárgyakon, dísztárgyakon megjeleníteni, valamint kevésbé hangsúlyos, visszafogottabb és fakóbb színekkel együtt felhasználni, hogy harmonikus tereket és környezetet hozhassunk létre.  
„Bármilyen tér csak profitálni tud egy csipetnyiből ebből az alapvető színárnyalatból – fogalmazott az Insider által megkérdezett neves lakberendező, Caitlin Murray.
Jared Epps lakberendező arról beszélt a lapnak, hogy véleménye szerint egy hálószoba vagy egy nappali esetében érdemes, csak egy-egy hangsúlyos elemen megjeleníteni a színt, utalva ezzel egy korábbi saját munkájára is, melyben egy falfelület kiugró elemét festette klasszikus kék színűre. Amennyiben mégis amellett döntenénk, hogy nagyobb felületen érvényesüljön a szín, mindenképp érdemes ezt a szoba többi elemével valamelyest kiegyensúlyozni. A kék céltudatosságunkra, valamint a munkában való hatékonyságunkra is jótékony hatással van, ezért nem is meglepő, hogy ezt a színt használják leggyakrabban az irodákban világszerte. Epps véleményére támaszkodva egy dolgozószoba esetében az sem teljesen elrugaszkodott ötlet, hogy a határoló falakat teljes felületükben fessük be kékre – ez bizonyára igen gazdag látványt, és nem utolsó sorban hatékonyabb munkakörnyezetet eredményez.

Ajánlatkérés

Kapcsolódó termékek
 • Paradyz

  HARMONY GRYS 30X60CM

 • Paradyz

  HARMONY GRYS B STRUKTURA 30X60CM

 • Paradyz

  SUN STONE BROWN GRES SZKL.MAT

 • Paradyz

  LIGHTMOOD HONEY GRES SZKL.20X60CM

 • Paradyz

  WOOD BASIC NATURALE 20X60

 • Zalakerámia

  SWEETHOME ZGD 62025 BÉZS 20X60

 • Héra

  BELSŐ FALFESTÉK 15L FEHÉR

 • Graphite

  SAROKCSISZOLÓ 900W, 125 X 22.2 MM

 • GRAPHITE

  KEVERŐGÉP 1250W

 • Lazurán

  3IN1 VÉKONYLAZÚR 0,75 L

 • Paradyz

  SUNLIGHT SAND CREMA SCIANA 30X60CM

 • Paradyz

  SUNLIGHT SAND DARK CREMA SCI.B STR.30X60CM