+36 70 459 7416info@dominoepker.hu
Skip to main content
dummy 5 perc
Archive

TETŐFEDÉS/ KERÁMIA CSERÉP

A házépítés vagy házfelújítás nem csak anyagi terheivel nehezíti meg életünket. Számos ponton kell döntéseket hoznunk, mire tető alá kerül, rég vágyott új otthonunk. Ha nincs rendes tető a házon, veszítünk a megtermelt hőből, károsodhat a tetőszerkezet, majd a falak. Egy rosszul megválasztott tető gyakorlatilag tönkre teheti az egész házunkat. Fontos tehát eldöntenünk, hogy az árat és/vagy a minőséget tartjuk szem előtt. A következő sorokban a tetőfedés lesz a téma. Azon belül is a kerámia cseréppel történő fedésben szeretnék fontos szempontokat megmutatni. Az építkezők zöme a kerámia cseréppel történő fedés mellett dönt, elsősorban esztétikai megjelenése miatt. Persze esztétikus megjelenése mellett, számos remek tulajdonsággal rendelkezik. Az alábbi sorokban a kerámia cserép méret és szín adta lehetőségeit, előnyeit, esetleges hátrányaira mutatunk rá.

A kerámia cserép, mint az neve is sejteni engedi égetett eljárással készül. Az égetett anyag könnyű, ennek a tulajdonságnak a birtokában a kerámia cserép nem terheli a tetőszerkezetet, ugyanakkor terhelhetősége alacsonyabb mint a betoncserépé. Egyszerűen és gyorsan építhető, kis súlya miatt elegendő egy kisebb költségvetést igénylő tetőszerkezet. A kerámia cserép minden környezeti hatásnak remekül ellenáll, lehet az vihar, hófúvás, jégeső vagy kánikula. Karbantartást vagy felületkezelést sem igényel. Szerkezetének köszönhetően a kerámia cserép, a nedvességre jól reagál, hiszen könnyedén leadja. Ez azért fontos tulajdonság, mert nem marad bent a pára és a nedvesség, a tető lélegzik. Mindenképp remek választás a kerámia cserép tehát, ha a tető szellőztetése nem biztosított és nem utolsó sorban a penészedés egészségre káros hatásainak megakadályozása miatt is.

A kerámia cserép környezetbarát eljárással készül, mivel a gyártás során nem kerülnek felhasználásra mesterséges anyagok. 100%-ig újrahasznosítható anyagokból készül. A bontásból a környezetbe visszakerülve sem szennyezi azt. Ez nagyon pozitív tulajdonság, ha a környezettudatos megoldásokat részesítjük előnyben. A kerámia cserép színezése közben sem használnak fel káros anyagot. Az égetés során a kerámia cserép felületén található pórusok egy része eltömődik, ezzel az eltömődéssel erősítve a cserép két nagyon fontos tulajdonságát. Megakadályozza a por és a szennyeződések lerakódását a cserép felületén, ezzel erősítve a kerámia cserép vízlepergető képességét. Így jön létre az a tulajdonsága is hogy fagyálló is és légáteresztő is egyben. Igen jól ellenáll a savakkal szemben is. A savas eső okozta problémáknak búcsút mondhatunk. Rendkívül jó a hőszigetelő tulajdonsága, ezáltal a tetőtér nyáron csak lassan melegszik fel, télen pedig lassan hűl le. Jól tűri a nap káros sugárzását, ellenáll az UV sugárzásnak, színe tartós marad. Ez erősítheti a kerámia cserép melletti választást, hiszen fontos, hogy a megrendelt szín megtartsa eredeti pompáját. A lúgos anyagoknak is remekül ellenáll, mint pl. a madárürülék sem okozhatnak benne kárt.

A kerámia cserép hő és tűzálló, vagyis nem éghető. A tűz ellen is biztonságot nyújt.

Rendkívül jó a hangszigetelő képessége is, ami mindenképp előnyös a tetőtéri szobában tartózkodásra, hiszen garantált a nyugodt, zajmentes pihenés.

A kerámia cserép rendkívül nagy szín és formaválasztéka segítségünkre lesz egy minden igényt kielégítő, modern és divatos színvilág megválasztásában. A termékválaszték lehetőséget ad arra is , hogy ne csak hagyományos tetőket alkossunk, hanem a mai modern, divatos tetőket is megfelelő megoldásokkal fedhessük. Számos szempont szerint választhatjuk meg a tetőcserepeinket, a minőség, az ár vagy szín tekintetben is rengeteg lehetőségünk van. Mindezek ismeretében, biztosak lehetünk abban, hogy a tetőnk házunk ékesége lesz.

Az ideális kerámia cserép tekintetében fordulj bizalommal szakértő munkatársainkhoz!

Ajánlatkérés