+36 70 459 7416info@dominoepker.hu
Skip to main content
dummy 9 perc
Archive

FESTÉK / BELTÉRI DISZPERZIÓS FALFESTÉK, SZÍNES

A lakásfelújítás fontos része a falak festése, hiszen ez által kap új és tiszta megjelenést a szoba. Nem mindegy azonban, hogy mivel festünk, hiszen rendkívül nagy a választék a piacon. Különféle fajták közül kell megtalálnunk a legmegfelelőbbet. Talán a legelterjedtebb a diszperziós festék, a beltéri falfestékek között, mert remek a fedési és ellenálló képessége is. Jó hír, hogy ezek a festékek nem tartalmaznak az egészségre vagy a környezetre káros anyagokat. Többségük ugyanis műgyantából, vízből és színezőanyagból tevődik össze. Nem tűzveszélyesek! Könnyen felhordhatók a felületre akár ecsettel, hengerrel vagy szórófejjel is. Vízzel hígíthatóak. Lég és páraáteresztőek, bevonatuk repedésmentes. Többször átfesthetők anélkül, hogy a felületükben jelentő változás történne. Lehetőségünk van választani magasfényű, selyemfényű vagy akár matt felületet adók közül, a színválasztéknak pedig csak a képzelet szab határt. Már illatosított változatban is beszerezhetjük. A falfestékek többsége eredetileg fehér. Pasztákkal való színezésükkel kizárólag pasztellszíneket kapunk. Ma már persze adott a lehetőség, hogy előre színre-kevert festéket vásároljunk. Persze ezek csak esztétikai szempontok. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a diszperziós falfestékek tulajdonságait sem, hiszen az adott helyiség igényeinek megfelelő festék választására ad lehetőséget a bőséges termékkínálat. Ezek a korszerű festékek, sok és egyedi tulajdonsággal rendelkeznek.

Vannak penészgátló falfestékek, melyeket a penészedésre hajlamos helyiségekben használhatunk, megelőzve a penészgomba kialakulását. Különös tekintettel a fürdőszoba vagy a konyha falainak újra festésekor. Nem csak meggátoljuk ezzel a remek falfestékkel a penészedést, hanem egy könnyen tisztítható felületet is létrehozunk. Fontos, hogy mielőtt a penészgátló festékkel festjük a falat, mindenképpen távolítsuk el a már meglévő penészfoltokat. Érdemes pontos számításokat végeznünk a mennyiség tekintetében, hiszen számos kiszerelésben vásárolhatjuk meg festékünket.

A latex festékek használata nagy segítség gyerekes családokban, a gyerekszoba falának újjá varázslásához. Ezen festékek gyártásánál a kötőanyagot módosítják. Ezt azzal a pozitív tulajdonsággal ruházza fel választott festékünket, hogy ellenállóbbá válik a kosszal és más szennyeződésekkel szemben. Gyorsan szárad, és a lefestett falon egy mosás és súrolásálló réteg jön létre. Hátránya viszont, hogy gyengébb a szellőzőképességük.

Az inntaler beltéri falfesték egy különös minőségű, extra fehérségű és illatosított termék. Az általa képzett bevonat matt, jó pára- és légáteresztő képességű, mosásálló. Rendeltetését tekintve számos felület festésére alkalmas. Lehet az vakolt, vagy meszelt fal, fűrészporos tapéta, vagy akár gipszkarton felült. Jól színezhető, oldószermentes. A felületre hengerrel vagy csettel is felvihető. 2-3 rétegre lesz szükségünk a tökéletes fedés eléréséhez. Hígíthatjuk vízzel, rétegenként egyre kevesebb százalékban. Gyorsan szárad. A TR bázis a sötét színű felületek, míg a D bázis a közepes, vagy pasztell árnyalatok kialakítására alkalmas. Az inntaler tehát egy remek beltéri diszperziós falfesték, amit számos falfelületen alkalmazhatunk. Mivel a színeket színskálából választhatjuk, és a színkeverést számítógép segítségével végezük, bátran jelenthetem ki, hogy a rendelkezésünkre álló színek palettája … végtelen.

A festéket, mindig alaposan keverjük fel. A felületnek minden esetben száraznak és portól mentesnek kell lennie. Sérült falrészekre ne hordjuk fel a festéket, azokat minden esetben távolítsuk el kaparással. Olyan felületeken, amelyek erősen szívó felületek (frissen glettelt fal, gipszkarton), inntaler diszperziós alapozót használjunk első rétegként. A felhordott rétegek között hagyjunk elegendő időt, az egyes rétegek száradására. Ez kb. 2 óra, egy normál hőmérsékletű helyiségben.

Azt gondolom, a mai modern, egészségre ártalmatlan, illatosított és minden igényünket kielégítő beltéri diszperziós festékekkel, gyerekjáték a festés. Ha kiválasztottuk a legmegfelelőbb színt is, már márthatjuk is hengerünket a festékbe és indulhat az átváltoztatás.

Az ideális diszperziós falfesték kiválasztásához tekintetében fordulj bizalommal szakértő munkatársainkhoz!

Ajánlatkérés